Inloggen
select
MERKEN

                                                                                                          

Welkom bij Nankang!

NANKANG – Free you way
In 1959 begon NANKANG als eerste banden fabrikant in Taiwan. In de loop der jaren heeft het merk een sterke en betrouwbare reputatie opgebouwd:
resistent (voor hoge temperaturen), extra veilig en stille banden die zorgen voor ultiem rijgenot. De banden van NANKANG staan bekend om hun agressieve grip op het wegdek en hun stabiliteit bij hogere snelheden.
 

Begin juni 2012 heeft Nankang zijn logo aangepast. Met de slogan ' free you way' kijkt Nankang vol goede moed naar de toekomst. 

De Klok Banden import het Taiwanese bandenmerk NANKANG voor personenwagens, bestelwagens en SUV’s sinds 1987 voor de BENELUX en Duitsland. NANKANG biedt meer dan 400 verschillende modellen aan, variërend van 12 tot 24 inch. Het merk is ook sterk in tuningmaten. Speciaal
in het assortiment zijn de twee all-season profielen, de N-605 en N-607.  
 

Kwaliteit, prestaties en betaalbaarheid maakt NANKANG de logische keuze.

                                                                                                  

 
Nankang zomerbanden/all-season banden          
                                                                                                                                                

 

Personenwagenbanden

 

                                                                                                                                                                                                                                              

AS-1

De AS-1 is een band voor personenwagens. Het gebogen loopvlakpatroon van de AS-1 heeft een vrije stijve structuur die de draaikrachten vergroot en waardoor de stuurstabiliteit uitstekend is. De twee rechte, brede groeven en de lamellen in het patroon zorgen voor een goede waterafvoer  en rijveiligheid op nat wegdek. De extra kleine lamellen aan de binnenkant van het loopvlakpatroon verhogen het rijcomfort. Daarnaast normaliseren de rechte groeven op de schouders niet alleen de stijfheid en het raakvlak van het loopvlak, maar voorkomen deze ook onregelmatige slijtage. De unieke silica formule op het loopvlak verhoogt de grip op nat wegdek, maar verlaagd ook de rolweerstand en het brandstofverbruik.

 • Goede aquaplaningeigenschappen
 • Uitstekende grip op het wegdek
 • Lage rolweerstand en brandstofverbruik                      
Bandenlabel: Rolweerstand: E / Grip op nat wegdek: C / Extern afrolgeluid: 71dB
 

De Nankang AS2+, de „Aqua Master“
De AS2+ is speciaal ontwikkeld voor West-Europa. Nankang heeft , met het oog op het klimaat en de wegen in West Europa, de AS2+ goede rijeigenschappen op nat wegdek meegegeven. Niet voor niets zijn de wet grip labelwaardes voor de meeste maten A of B. Er is immers vooral gekeken naar een snelle waterafvoer. Daarnaast was levensduur belangrijk. De band is ontwikkeld voor de bestuurder die veel op de weg zit en hoge eisen stelt aan de banden. In Duitsland is de band onder de zwaarste omstandigheden getest door het gerenommeerde TUV Sud.  Alleen banden die deze testen volledig doorlopen en daarbij ook goed scoren worden voorzien van een TUV SUD certificaat. Nankang is dan ook trots dat de jaren ontwikkeling en onderzoek heeft geresulteerd in dit certificaat. 

Er zijn nu 45 maten beschikbaar. Het pakket begint met enkele tuningmaten als 175/50R16 en 195/45R16 en loopt door tot 285/35ZR22, voor de zwaardere Range Rover, BMW X5 en de Ford 150. Ook de nieuwe Runflat band van Nankang is als AS2+ beschikbaar. Daarnaast zal Nankang het programma in de komende tijd verder uitbreiden.  


 CX-668
De CX-668 is een personenwagenband met uitstekende aquaplaning- en stuureigenschappen. Dit komt met name door de vier rechte groeven in het loopvlakpatroon. Daarnaast verdelen en balanceren de dubbele groeven op de schouders van de band de krachten wanneer er gereden wordt waardoor onregelmatige slijtage voorkomen wordt. De dunnere lamellen op de schouder verminderen de geluidsproductie en het smalle blokvormige patroon zorgt voor een goede comfort.

 • Uitstekende aquaplaning- en stuureigenschappen
 • Maakt weinig geluid
 • Comfortabel    
Bandenlabel: Rolweerstand: E-F / Grip op nat wegdek: B / Extern afrolgeluid: 72dB

 


FT-4
De FT-4 voor personenwagens is ontwikkeld met een speciaal profiel met een verhoogde stijfheid en rijstabiliteit. Het loopvlak is vergroot en de schoudergroeven zijn verkleind om de grip tijdens het rijden te verbeteren. Het 5-delig blokvormige loopvlakpatroon zorgt voor een lage geluidsproductie. Op de schouders is een geluiddemper geplaatst om zo voortijdige slijtage te voorkomen en het geluidsniveau te verminderen.

 • Goede rij-, stuur- en draai-eigenschappen
 • Maakt weinig geluid 
Bandenlabel: Rolweerstand: E / Grip op nat wegdek: B / Extern afrolgeluid: 72dB

NA-1
In 2016 heeftNankang de gloednieuwe ECONEX NA-1 geïntroduceerd. Met deze band is richt Nankang zich speciaal op het stadssegment. Dit heeft geresulteerd in een band met lage rolweerstandwaardes. De NA-1 produceert minimaal geluid en heeft een lange levensduur.  Deze band is ook zeer geschikt voor BMW ’s I3. De NA-1 is ontwikkeld met de nadruk op comfort. 

Nankang produceert banden sinds 1960 .Nankang heeft een eigen R & D-afdeling met een speciaal team dat zich focust op de Europese markt. In de laatste 5 jaar heeft Nankang 5 nieuwe profielen geïntroduceerd met de nadruk op de Europese markt. We zijn er trots op dat onze klanten vertrouwen Nankang banden voor hun auto's.


 N-605
Het loopvlak van deze personenwagenband, de N-605, bestaat uit een 5-delig design welke een laag geluidsniveau garandeert. Het gecentreerde ribpatroon op het loopvlak zorgt voor uitstekende rijeigenschappen en de vier rechte en brede groeven zorgen voor de afvoer van water en grip in natte condities. Het contactvlak van deze band verhoogt de levensduur van deze band en voorkomt onregelmatige slijtage.

 • Laag geluidsniveau
 • Uitstekende rijeigenschappen
 • Goede aquaplaningeigenschappen en grip in natte condities
 • Lange levensduur 
Bandenlabel: Rolweerstand: E / Grip op nat wegdek: E / Extern afrolgeluid: 72dB

 


NS-2
De dubbele groeven centraal gelegen op het loopvlak van de NS-2 garanderen een efficiënte waterafvoer en vergroten de rijeigenschappen in natte condities. Daarnaast zorgen de V-vormige subgroeven voor uitstekende aquaplaningeigenschappen bij hoge snelheden.

Het 2-in-1 design en variabele, brede loopvlakpatroon verlagen de rolweerstand en garanderen  stil en comfortabel rijden. De lamellen op de schouders voorkomen voortijdige slijtage van het loopvlak.

 • Uitstekende rijeigenschappen in natte condities
 • Goede aquaplaningeigenschappen zelfs bij hoge snelheden
 • Lage rolweerstand
 • Stil en comfortabel rijden 
Bandenlabel: Rolweerstand: E-F / Grip op nat wegdek: C / Extern afrolgeluid: 71dB

 NS-20
De NS-20 levert uitstekende prestaties in natte condities. Deze personenwagenband bestaat uit een nieuwe silica compound waardoor een uitstekende grip gegarandeerd is. De twee rechte subgroeven op de schouder van de band zorgen niet alleen voor goede aquaplaningeigenschappen, maar verminderen de loopvlakslijtage aanzienlijk. Ook het geluidsniveau van deze band wordt verminderd door de groeven. De lamellen op de schouders verminderen de stijfheid van band, dempen het geluidsniveau en verhogen de comfort.

 • Uitstekende prestaties op nat wegdek, grip en aquaplaningeigenschappen
 • Maakt weinig geluid
 • Verminderde stijfheid, geluidsniveau en verhoging van de comfort dankzij lamellen op de schouders.  
Bandenlabel: Rolweerstand: E-F / Grip op nat wegdek: C / Extern afrolgeluid: 72dB

 


RX-615
De RX-615, een nieuwe generatie geluiddempende banden ontwikkeld door middel van een geautomatiseerd multi-pitch simulatietechnologie met een willekeurig gekozen loopvlakpatroon, en meervoudige lamellen op het loopvlak om het geluidsniveau te dempen of beheersen. Daarnaast verminderen de subgroeven op de schouders de stijfheid van het loopvlak en voorkomen deze onregelmatige slijtage.

 • Nieuwe generatie geluiddempende banden
 • Verminderd geluidsniveau
Bandenlabel: Rolweerstand: E-F / Grip op nat wegdek: C / Extern afrolgeluid: 69dB 

 SP-7
De SP-7 heeft twee brede rechte groeven op het loopvlak en diverse boogvormige groeven om water gemakkelijk af te worden. De aquaplaningeigenschappen van deze band zijn dan ook uitstekend. Daarnaast zorgt de geluiddemper op de schouder voor minder geluidsproductie. De loopvlakblokken met lamellen ondersteunen de stijfheid van het loopvlak, verminderen de voortijdige slijtage en verbeteren de rijcomfort. 

 • Uitstekende aquaplaning eigenschappen
 • Maakt weinig geluid
 • Lange levensduur en prima rijcomfort

 

SP-9 
Nankang biedt een enorm breed programma aan banden voor de (mini)SUV. Voor de berijder die het ultieme in comfort zoekt is er nu boven de SP-7 een SP-9 geïntroduceerd.  De SP-9 valt op door het strakke profiel wat zorgt voor een goed grip, maar nog belangrijker voor een laag afrolgeluid. 

De dunne lamellen zorgen daarnaast voor een comfortabel weggedrag. Er is veel aandacht besteed aan de stevigheid van de wangen. Deze band wordt immers vooral gebruikt onder zwaardere en hogere auto’s Door dit hoge zwaartepunt zijn de banden van cruciaal belang bij een plotselinge uitwijkmanoeuvre. Nankang heeft ook hier speciale aandacht aan besteed. 

De SP-9 is beschikbaar vanaf 215/70R16 voor japanse SUV’s van bijvoorbeeld Subaru, Nissan, Toyota en Suzuki maar het programma loopt tot 285/50R20 voor Range Rover of diverse amerikaanse Pick-ups. Er zijn nu 17 maten beschikbaar.


 
> SUV/4X4                 
         
                                                                                                                                                                                 
FT-7 A/T
De FT-7 A/T heeft een speciaal profiel om de stijfheid van de band en rijstabiliteit te vergroten. Het loopvlakpatroon is vergroot en de schoudergroeven zijn verkleind om de grip op de weg te verbeteren. Het zigzag-groeven design is speciaal ontwikkeld voor het rijden op ruwe en ongelijke wegcondities. De subgroeven op het loopvlak zijn er speciaal op gericht zand en stenen te scheiden, met name tijdens het rijden in bochten. Een geluiddemper is gecreëerd op de schouders om voortijdige slijtage te voorkomen en geluid van het wegdek te verminderen.

 • Uitstekende grip op de weg
 • Geschikt voor ruwe en ongelijke wegcondities
 • Lange levensduur en lage geluidsproductie

 

FT-9 
De FT-9, is een 4x4 band, ook wel de “Mud Terrain Terminator” genoemd. De band is speciaal ontwikkeld voor de off-road rijder.

De Nankang FT-9 levert uitstekende prestaties op rotsachtige, modderige en onverharde wegen. Door de extreem grote schouders van deze band wordt de tractie verhoogt. Daarnaast zorgt het vergrendelde schouderblok loopvlakpatroon voor extra grip op het wegdek en wordt manoeuvreren gemakkelijker doordat er geen vuil tussen de blokken komt.

Het technische loopvlakdesign van de Nankang FT-9 is haakvormig, heeft Z-vormige groeven en de samenstelling van het loopvlak is speciaal ontwikkeld om extra tractie te geven in extreme off-road condities. “De Nankang FT-9 zal zeker veel aandacht krijgen van ieder die off-road tractie serieus neemt”, aldus het management van Nankang.

 
N-889
De N-889 staat bekend om zijn uitstekende prestaties in zowel natte als droge condities en op diverse ondergronden; stenen, modder of zand. Dit komt met name door de stevige blokken op het loopvlak. Het speciale design van de schouders en door de stevige sidewall vangen de vibraties op die ontstaan tijdens het rijden op slechte wegen.

 • Uitstekende prestaties op nat en droog wegdek
 • Geschikt voor het rijden op onregelmatige wegen
  
N-890              
De N-890 staat bekend om zijn comfort, controle en lage geluidsniveau. Om comfortabel rijden te garanderen heeft Nankang een soepeler blokkenpatroon aan deze band toegevoegd. Daarnaast zorgen de extreem grote groeven in het loopvlak voor goede aquaplaningeigenschappen waardoor de grip op het wegdek in natte condities uitstekend is.

Ontwikkeld volgens Nankang Geluids Simulatie Systeem (GSS) en het implementeren van een noise blocking bar is het geluidsniveau van deze band extreem laag.

 • Comfortabel, controle en laag geluidsniveau
 • Goede aquaplaningeigenschappen
 • Gebruik van Nankang’s Geluid Simulatie Systeem
 All-season banden    

 

AW-8
Voor de bedrijfswagen heeft Nankang sinds eind 2016 een perfecte all-season oplossing; de AW8. 

De AW8 is beschikbaar in de volgende maten : 
175/70R14C 95/93T
195/60R16C 99/97T
195/65R16C 104/102T
205/65R16C 107/105T
215/60R16C 109/107T
215/75R16C 116/114R
235/65R16C 121/119T 

Hiermee biedt Nankang een oplossing voor de bestelwagens die bij voorkeur altijd onderweg zijn. De AW8 is extra verstevigd en voldoet aan de eisen voor winterse omstandigheden. De AW8 is ook voorzien van het 3PMS ( 3 peak mountain symbool ) en sneeuwvlokje. Dit geeft aan dat de band ook geschikt is onder winterse omstandigheden. Hierdoor voldoet de band ook aan de strenge eisen in Duitsland en de Alpengebieden. 


Het loopvlak is voorzien van rillen die extra grip bieden bij sneeuw en ijs. Het profiel is ontwikkeld met het oog op geluidsreductie. 
Mede hierdoor is de band perfect geschikt voor de kritische automobilist die een allround band zoekt die onder alle omstandigheden presteert. 

 

607+
De Nankang 607+ is Nankang’s  Allseason band voor personenauto’s. Het is een doorontwikkeling van de succesvolle Nankang 607. Inmiddels is het matenpakket uitgebreid naar 47 maten. Het pakket begint bij 135/80R13 voor de kleinere stadsauto. Daarnaast zijn alle gangbare maten vertegenwoordigd en het programma loopt zelfs tot de populaire maten 225/45R17, 225/45R18 en 225/45R19. Uit diverse testen komen de goede rijeigenschappen onder slechte weersomstandigheden als duidelijk pluspunt naar voren.  De Nankang 607+ is ook voorzien van het 3PMS ( 3 peak mountain symbool ) en sneeuwvlokje. Dit geeft aan dat de band ook geschikt is onder winterse omstandigheden. Hierdoor voldoet de band ook aan de strenge eisen in Duitsland en de Alpengebieden. 


Het loopvlak is voorzien van rillen die extra grip bieden bij sneeuw en ijs. Het profiel is ontwikkeld met het oog op geluidsreductie. 
Mede hierdoor is de band perfect geschikt voor de kritische automobilist die een allround band zoekt die onder alle omstandigheden presteert. 

  
Nankang winterbanden                                                                                                                 

Alle winterbanden van Nankang zijn geproduceerd met een Ha-oil Free silica compound en bevatten speciale polymeren om de stuur- en draai-eigenschappen van deze band in zowel natte als droge condities te verbeteren.  > PERSONENWAGEN                                                                                                                                      

 
             

SL-6
Het directe V-vormige loopvlakdesign van de SL-6 vergroot de stuurstabiliteit van deze band. Het 3D-lamellen design op de schouders verbeterd de remafstand op een ijzige ondergrond aanzienlijk. Daarnaast vergroot de toevoeging van silica de performance van deze band in winterse omstandigheden.

 • Uitstekende performance in winterse omstandigheden
 • Verbeterde remafstand
                                                                                     


            

SV-2
De SV-2, een nieuwe generatie all-season band, heeft een loopvlak met een dubbele functie. Ten eerste, zorgt de vier V-vormige groeven in het loopvlak voor goede aquaplaningeigenschappen op nat wegdek. Het stevige 3D-lamellendesign verbeterd de stijfheid van het loopvlak, verkort de remafstand op droog en nat wegdek en vergroot de rij- en draai-eigenschappen op ijs. De stevige groeven verlagen de kans op onregelmatige slijtage en verbeterd de slushplaning-eigenschappen en grip. De unieke compound intensiveert de stijfheid en wrijving van het loopvlak waardoor de remafstand korter wordt op zowel droog als nat wegdek en de grip in de sneeuw verbeterd. Ook de unieke silica formule zorgt voor een uitstekende grip op nat wegdek.

 • Goede aqua- en slushplaning-eigenschappen
 • Korte remafstand, goede grip op droog en nat wegdek en in winterse omstandigheden
 
 

 SV-3

 

 

 SV-55

 

                                            

                             

SW-7
De centrale ribben in het midden van het loopvlakpatroon van de winterband SW-7 vergroten de rij- en draai-eigenschappen op rechte en op besneeuwde wegen. Ook de brede en zigzag, zijwaartse groeven vergroten het ijspegeleffect en versterken de grip op besneeuwde wegen. Het zaagvormig lamellendesign verlaagt de remafstand op ijzige en besneeuwde ondergronden waardoor de remeigenschappen van deze band versterkt worden. Daarnaast vergroot het driedimensionale lamellendesign op de schouders van de band de stijfheid van het loopvlak, de wendbaarheid en draai-eigenschappen op ijzige ondergronden. De willekeurige rondom geplaatste spikes op het loopvlak versterken de tractie op de moeilijke begaanbare winterse wegen. De unieke silica formule die voor de SW-7 gebruikt wordt heeft een positief effect op de aquaplaningeigenschappen. 

 
 
 De Klok Banden BV is exclusief importeur van: